Loading...
HUF EUR
 SimplePay INFO
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Irvine Welsh: Trainspotting (könyv)
Irvine Welsh: Trainspotting (könyv)

Irvine Welsh: Trainspotting (könyv)

Nincs Raktáron

2 900 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
 A termék ára eltérhet a boltjainkban elérhető termék árától.
Termék kód: HED0898 Garancia: Jogszabály szerint, ársávos* A webshopon látható készlet, nem egyezik meg a
boltjaink készletével.

A boltjaink készletről érdeklődjön telefonon, boltjaink
elérhetőségei itt találhatóak.

Termékleírás

Irvine Welsh: Trainspotting (Cartaphilus Könyvkiadó, Budapest, 2010.)

Eredeti cím: Trainspotting

(395 oldal, kemény kötés)

Fülszöveg:

„Válaszd az életet. Válaszd a jelzáloghitelt, válaszd a mosógépet, válaszd az autót, válaszd a fotelt, amiből kényelmesen nézheted azokat az agysorvasztó, lélekölő vetélkedőket, miközben szemét kaját tömsz a pofádba. Válaszd azt, hogy elevenen elrohadsz, azt, hogy öregségedre egy otthonban pisálsz és szarsz magad alá, azt, hogy csak egy kurva nagy, szégyellnivaló terhet jelentesz azoknak az önző, elbaszott kölyköknek, akiket a világra hoztál. Válaszd az életet.
Hát, én azt választom, hogy nem az életet választom. Ha a sok fasz ezt nem képes elfogadni, az kurvára az ő bajuk. Ahogy Harry Lauder mondja, én szépen elmegyek egészen az út végéig…”

Irvine Welsh a regényében megörökített Leithben, Edinburgh kikötői városrészében született. A Trainspottinggal valósággal berobbant az irodalmi köztudatba 1993-ban. Állítása szerint maga is megjárta az alkohol és a drogok poklát, de később kiderült, hogy nyilatkozatainak egy része csupán ködösítés, mítoszépítés, valójában kevésbé botrányos életet élt. 2002-ben Pornó címmel jelent meg a regény folytatása, és a pletykák szerint újabb kötet készül, ezúttal Rentonék előéletéről, a Trainspotting előtti időkről.
A regényből az azóta Oscar-díjassá lett Danny Boyle készített filmet, mely bemutatását követően rövid időn belül ugyancsak kultuszművé lépett elő.
 
Hátsó borító:
 
„Skóciában lelki gyógyszer a drog…”
Edinburgh sivár külvárosai, a 90-es évek. Drogok, ivászatok, bunyók, meccsek, csajok, ócska stiklik – halál és árulás. Ez a narkós Renton és haverjainak élettere, ezek töltik ki mindennapjaikat. Sorra vonulnak fel a baráti kör kisstílű alakjai: Begbie, az erőszakos állat, Beteg Srác, a nőcsábász szélhámos, a balek Spud, piások, dílerek, drogosok, szexmániás tinik. A sztorik sorozatából lassanként kibontakozik a történet: Renton szabadulni akar a függőségtől, a heroin rabságából. Ám a kitörés iszonyatosan nehéz („könnyebb a narkót eltüntetni egy fasziból, mint a narkóst”), és mivel a droggal együtt a korábbi életmóddal járó társaságról is le kell mondania, időnként kínos megalkuvásokra és piszokságokra kényszerül. És ezek csak tovább bonyolítják amúgy sem egyszerű életét…
A Trainspotting az utóbbi évtizedek nagy kultuszkönyveinek egyike. Egyszerre durva és megható, valósághű és szürreális, igaz és ironikus. Sodródó, önpusztító alakjai képtelenek beilleszkedni a társadalomba, és egyetlen menekvésük a kábítószer. Az olvasás élménye a börtönszexhez hasonlítható: megkaphatod, de készülj fel, mert kemény menet lesz!

„Rendkívül izgalmas könyv, annyira mulatságos és veszélyes, amennyire egy súlyos heroinista élete nem az. Benne van az a vibrálás, amiért az emberek kábítószereznek. Süt belőle ez a fajta tapasztalat és kockázat.”
Danny Boyle, a regényből készült film rendezője

 

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.