Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Elemi fagyanta

Elemi fagyanta

Ezt a terméket eddig 64 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

1 250 Ft625 Ft

Termék kód: HER0024/1

Termékleírás

Egy fülöp-szigeteki fafajta (Canarium luzonicum) gyantája, helyesebben mondva oleo-rezinje. Eredetileg a mézhez hasonló állagú formában gyűjtik. Az olajából vízgőz-desztillációval illatszer-alapanyagokat állítanak elő. Sok terpénes összetevőt tartalmaz, illata erősen citromos, fenyős, és kaporra emlékeztető. Az egyik fő aromaanyagot amirin néven tartjuk számon.
 
Használják lakkozóanyagként, nyomtatótintákban, és tradicionális füstölögtetéshez. A gyógyászatban már régóta alkalmazzák a csillapíthatatlan köhögés ellenszereként, stressz  és lehangoltság  ellen. Dipentén, elemicin és terpineol-tartalma jelentős. Arab neve azt jelenti : „amennyire fönt, olyannyira lent” –utalva az érzelmekre tett hatására, és a spiritualitásban betöltött szerepére.
 
Aktív hatóanyagai: dipentén, terpineol, karvon (a köményben is megtalálható illóolaj), és az -erre a fajra egyedülállóan magas koncentrációban jellemző- elemicin. A  gyantából vízgőz-desztillációval nyert illóolaj 2,5 tömegszázalékát teszi ki, a nyers elemi-ben ennél természetesen alacsonyabb koncentrációban található meg. Érdekes, hogy a miriszticin mellett az elemicin felelős a szerecsendió antikolinerg/delirogén hatásáért, amennyiben orálisan fogyasztják.
 

KIZÁRÓLAG AROMATERÁPIÁS CÉLRA ÉS KÜLSŐ FELHASZNÁLÁSRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.