Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Etiópiai tömjén
Etiópiai tömjén

Etiópiai tömjén

Ezt a terméket eddig 129 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

750 Ft375 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0094/1

Termékleírás

A balzsamfafélékhez (Burseraceae) tartozó fák közül sok faj fontos gyanta-és füstölögtetőszer-alapanyag. A tömjén az ún. Boswellia-fák kérgéből kivont mézgás rezin. A Boswellia-nemzetség fő elterjedési területe Északkelet-Afrika, a Sínai-félsziget, és Arábia. Talán a legnagyobb jelentőségre szert tett füstölögtetőszer a keresztény, zsidó és arab vallási ceremóniák során. Gyantát, mézgát, és akár 7tömeg%-nyi mennyiségben tartalmaz illóolajokat. Színe változó lehet: a Jeruzsálemből származó tömjén például élénk korallvörös, míg az afrikai fajták többnyire sárgás színűek. A legelterjedtebb az Etiópióban termelt fajta.

Íze zamatos, fás-fűszeres. Hevítve jellegzetes illatot fejleszt, melynek spirituális hatást tulajdonítanak: segíti lelassítani a gondolatfolyam sebességét, és sajátos atmoszférát teremt. A fák némelyike pár hónap alatt több kg gyantát is ad legtöbbször, bár a gyűjtés módja helyenként eltérő. Legelső használata az ókori Egyiptom területére vezethető vissza, de ma már érdekes módon a japán sintoista és hindu vallásokban is meghatározó kellék, mint a hajókon zajló kereskedelmi fellendülés óta széles körben és változatban elterjedt illatanyag.

Az újszülött Jézusnak a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént, és mirhát vittek (Máté evangéliuma).Bizonyítottan görcsoldó, szorongásoldó, sebgyógyító, feszültségoldó, és fájdalomcsillapító tulajdonságai is vannak. A tömjénből kivont olaj is fontos alapanyag fitoterápiás alklamazásokban. A tömjén ezenkívül a magyar népi hiedelemvilágban is elterjedt, mint rontáselhárító. Az i.e 3. század és Krisztus születése utáni 2. század között virágzó tömjénút Egyiptomot, Indiát és Arábiát kötötte össze.

A tömjén mellett persze másfajta luxuscikkek is terítékre kerültek: mirha, indiai fűszerek, ébenfa, selyem, arany, stb. A feljegyzések alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy az ókorban a legfontosabb tömjénellátó területek Szaúd-Arábiában, illetve Afrikában voltak. Nem szabad kihagynunk persze Jemen és Omán szerepét, mint tengeri kereskedelmi központok.

Égetés nélkül izzítva érdemes kipróbálni.

 

KIZÁRÓLAG AROMATERÁPIÁS CÉLRA ÉS KÜLSŐ FELHASZNÁLÁSRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.