Loading...
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Kámfor

Kámfor

Termék kód: HER0256/1

gramm:

1 450 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés

Termékleírás

A kámfor fehér, áttetsző, viaszos, szilárd kristályos anyag, melynek erős átható aromás illata van. A Cinnamomum camphora növény fájában található, amely a babérfélék családjába tartozó Cinnamomum nemzetség egyik faja, a különböző fahéjfélék közeli rokona. Eredeti hazája Japán és Tajvan (és Dél-Kína), de már egész Kelet- és Délkelet-Ázsiában ültetik.

A fa eredeti élőhelyén akár 30 méter magasra is megnövő fa. Elágazó törzse erőteljesen fölfelé tör; ágrendszere sűrű, lombkoronája terebélyes. Aromás illatú levelei 10 cm-nél rövidebbek, a hegyük hosszú. A fiatal levelek vörös-barna árnyalatúak, később mélyzöldek lesznek. Felül fényesek, fonákjuk fehéres, erezetük igen jellegzetes. Kellemes illatú, sárgás virágai aprók, jelentéktelen külsejűek.

A hagyományos ázsiai gyógyászat egyik fontos gyógynövénye volt, mivel e fa kérgéből vonták ki vízgőzös desztillálással a kámfort. Leveleiből is nagy kámfortartalmú illóolaj nyerhető.

A kámfornak érzéstelenítő hatása van, orrdugulás mellett a kámfor segít a köhögés enyhítésében is. Kámfor tartalmú kenőcsöket a mellkasra kenve a légcsőhurutos megbetegedések, asztma, és más légúti betegségek gyógyításában kivallóan alkalmazható. A bőrbe dörzsölve fájdalomcsillapító hatása van, ezért hátfájásra, reumára vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használható. Illóolajos mécses tartóban párologtatva nemcsak a légutakat tisztítja, hanem stimulálja is a szervezetet, így csökkenti az álmosságot, megakadályozva az elalvást.

A nálunk vásárolható kámfor természetes eredetű, kámforfából kivont anyag, mely kizárólag aromaterápiás célokra használható fel.

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok.
A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják.

Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni!
A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet.
Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.