Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Kolophonium fenyő gyanta

Kolophonium fenyő gyanta

Ezt a terméket eddig 43 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

700 Ft350 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0047/1

Termékleírás

Az egyik legelterjedtebben alkalmazott gyanta a fenyőgyanta, azaz kolophonium. Szobahőmérsékleten szilárd, színe a sárgástól a vörösön és barnán át egészen a feketéig tart, opálosan átlátszó. Nevét a Ion városállamról Kolofonról kapta.

A kolophonium gyanta igen sok területen használatos. Az átlagember leginkább csúszásgátló tulajdonságáról ismeri: ezt kenik a vonós hangszeren játszók a vonóra, vagy táncosok, sportolók a cipő talpára. De ugyanúgy része a papírgyártásnak, nyomtatásnak, szappanoknak, továbbá forrasztáshoz, csiszoláshoz is használják.

A gyantatermelés központja Indonézia, dél-Kína és Vietnám. Amerikában a legmeghatározóbb termelés az USA déli részén, Európában pedig franciaországban történik. Az előállítás szempontjából legfontosabb fenyőfajták a Pinus massoniana, P. elliottii, P. oocarpa, P. leiophylla, P. michoacana, P. sylvestris és P. halepensis.

 

KIZÁRÓLAG AROMATERÁPIÁS CÉLRA ÉS KÜLSŐ FELHASZNÁLÁSRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.