Loading...
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
Mirha cserje gyanta

Mirha cserje gyanta

Termék kód: HER0067/1

gramm:
50 g375 Ft

750 Ft375 Ft

Termékleírás

Egyes Commiphora nemzettségbeli fajok, kifejezetten a szomáliai balzsamfa (Commiphore myrrha) szijácsának megsértésekor gyantaszerű szirup válik ki. A yemeni, szomáliai, etiópiai emberek ezt összegyűjtik, ami rövid időn belül megkeményszik. Ezt a sárgás színű gyantát nevezzük mirhának. Az elnevezés az arameus "mur" szóból származik, melynek jelentése "keserű". Hozzánk a biblián keresztül jutott el a mirha megnevezés: Máté evangéliuma szerint a három napkeleti bölcs aranyat, tömjént, mirhát ajándékoztak a kisded jézusnak. Ekkoriban ez a gyanta egyenértékű kincsnek számított az arannyal.

A Bibliabeli szerplésének köszönheti, hogy a legtöbb keresztény egyházban, mint a nyugati katolicizmusban és ortodox vallásokban részévé vált a liturgiának. De nem csak a kereszténység kezeli szakrális töltettel. A zsidó közösségek a jeruzsálemi templomokban használatos Kerotet nevű szent füstölő előállításához használják. De még az ókori egyiptomiak is fontosnak tartották a múmiák balzsamozásához készített kenőcs egyik alapanyagaként.

A mirhának kellemes aromája mellett gyógyászati használata is régre nyúlik vissza. A tradícionális kínai orvoslás leírásai alapján jótékony hatással van a szívre, lépre, tüdőre, méhre. Az ayurvédák szerint tonizáló és fiatalító hatással rendelkezik. A mai nyugati gyógyászat csírátlanító, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása miatt használja.

Az emberiség ezek szerint mindig különleges hozzáállással fordult ehhez a varázslatos gyantához, érdemes tehát figyelmet szentelni neki!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok.
A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják.

Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni!
A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet.
Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.