Loading...
HUF EUR
 SimplePay INFO
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Matcha (zöld tea por)
Matcha (zöld tea por)

Matcha (zöld tea por)

Válassz kiszerelést
60 g3 490 Ft

A vásárolni kívánt kiszerelés/változat a fenti választó segítségével választható ki, és vásárolható meg.

3 490 Ft

 A termék ára eltérhet a boltjainkban elérhető termék árától.
Termék kód: HER0488 Garancia: Jogszabály szerint, ársávos* A webshopon látható készlet, nem egyezik meg a
boltjaink készletével.

A boltjaink készletről érdeklődjön telefonon, boltjaink
elérhetőségei itt találhatóak.
Várhatóan ekkor kapod meg, ha reggel 10 óráig megrendeled GLS házhozszállítással: 2024. March 29.
*Utánvétes megrendelés esetén

Termékleírás

Több mint 800 éve fogyasztják a matcha teát Kínában és Japánban a pihenéshez és meditáláshoz. 

A matcha tea leveleit kézzel szedik az ültetvény tetejéről, a növényeket a betakarítás előtt az utolsó hetekben (három hétben) árnyékolják, hogy sok klorofill szabadulhasson fel. Betakarításkor után a tealeveleket egy kőmalommal nagyon finom porrá őrölik, majd elzárják a fény és az oxigén elől, ezért marad meg a gyönyörű zöld színe és magas antioxidáns tartalma.

A matcha fogyasztásakor a teljes levelet elfogyasztjuk. Emiatt a szokásosnál is több zöldet viszünk be, ami egyebek mellett az antioxidáns szintet is növeli.

A Matcha eredete


Japán buddhista szerzetesek a 12. században kezdték el termeszteni. A matchát már több mint 950 éve a japánok zöld teájaként emlegetik. 

A Matcha hatóanyagai


Antioxidánsok: Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei.Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek az égési (oxidációs) folyamatokat gátolják.

L-Theanine: Egy természetes aminosav, amely segít a koncentrálásban, és ráadásul nyugtat is, úgy, hogy növeli a dopamin- és GABA-szintet az agyban. Emiatt jobb összpontosításhoz és a szorongás csökkenéséhez vezet.

EGCG: Zsírégető és fogyasztó hatása van illetve az egyik legjobb antioxidáns! Az eddig ismert antioxidánsok közül a zöld teában találhatók a leghatékonyabbak.

A Matcha tea fajtái


A matcha zöld teából két féle tea készíthető:

  • Usucha (híg tea)
  • Koicha (sűrű tea)

A Matcha tea por felhasználása, elkészítése


Matcha hagyományos elkészítése: Tegyünk 1-2 gramm matcha zöld teát egy tálba, és önts rá maximum 75 fokos vizet. Ha nincsen bambusz matcha ecseted,  használhatsz habverőt/tejhabosítót is (pl.: az IKEA PRODUKT elnevezésű kapható tejhabosítót).

Matcha instant elkészítése: Amennyiben nincs időd, tegyél 1-2 gramm matcha port egy shakerbe, hozzá a maximum 75 fokos vizet, és alaposan rázzad össze.

Érdemes minden esetben át szitálni a matcha port felhasználás elött, hogy ne tapadjon össze.

A matcha használható édességek elkészítéséhez is! Az általunk árusított matcha leginkább konyhai felhasználásra javasolt.

 

60 g3 490 Ft

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.