Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Aldous Huxley: Az érzékelés kapui - Menny és pokol
Aldous Huxley: Az érzékelés kapui - Menny és pokol

Aldous Huxley: Az érzékelés kapui - Menny és pokol

Ezt a terméket eddig 6 alkalommal vásárolták meg!
Nincs Raktáron

2 500 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HED0893

Termékleírás

Aldous Huxley: Az érzékelés kapui - Menny és pokol (Cartaphilus Könyvkiadó, Budapest, 2008.)

Eredeti cím: Aldous Huxley: The Doors of Perception - Heaven and Hell

(178 oldal, kemény kötés)

Egy reményre nem sok okot adó közegben egy rövidlátó angol író és esszéista, Aldous Huxley megismerkedik egy olyan szerrel, ami tudatát a korábban ismert keretei közül kiszakítja.

A meszkalinnal tett kísérletének lesz eredménye Az érzékelés kapui. Az az esszékötet, amely a nagyközönség számára is felhívja a figyelmet az elme esendőségére, és ezzel együtt a materiális örömök világának élvezetei helyett a lelki világosság felé kívánja terelni olvasóit.

A könyv később a hatvanas évek sok fiatalját fogja inspirálni a tudattágítás technikáinak alkalmazására, és a hippimozgalom egyik alapművévé válik. Olyannyira, hogy a Jim Morrison vezette The Doors nevű pszichedelikus rockzenét játszó, legendás együttes is Huxley könyvéből veszi majd nevét.


Fülszöveg:

Noha irodalmi jelentőségét kétségtelenül a Pont és ellenpont (1928), valamint a Szép új világ (1932) című regényekkel alapozta meg, Aldous Huxley (1894-1963) két drogélményről szóló, többnyire egybe kötve kiadott hosszabb esszének köszönheti általános ismertségét a szélesebb, populáris kultúrkörökben. Az érzékelés kapui a kísérletező szellemű író közvetlen tapasztalaton alapuló élményét dolgozza fel meglehetősen személyes hangvételben, míg a Menny és pokol az esszéista távolságtartásával illeszti be a meszkalinkábulat keltette benyomásokat a kollektív tudattalanban megőrzött, sőt még azon is túlmutató transzcendentális hagyományba. E két értekezés együttesen, egymást kiegészítve és kiteljesítve mintegy kijelöli a meszkalin, és általában a függőséget nem okozó tudatmódosító szerek kultúrtörténeti helyét - legalábbis Huxley és az esszék megjelenésekor megszülető beat mozgalom sajátos szemszögéből nézve.

Hátlap:

„A megvilágosodás nem más, mint mindig tudatában lenni a maga másságában létező totális valóságnak – tudatában lenni, de közben olyan állapotban maradni, hogy fizikai valónkban létezhessünk, emberként gondolkodhassunk és érezhessünk, szükség esetén bármikor visszatérhessünk a zord és komor logikához. A célunk annak felfedezése, hogy mindig ott voltunk, ahol lennünk kellett. Sajnos felettébb megnehezítjük a saját dolgunkat. Ugyanakkor azonban futólagos, részleges felismerések formájában mindig részesülünk az isteni kegyben. Egy realisztikusabb, kevésbé kizárólagosan a verbalitásra épülő oktatási rendszer működése esetén minden Angyal (a szót a blake-i értelemben használom) lehetőséget kapna arra, ösztönöznék, sőt szükség esetén kényszerítenék, hogy elszakadjon addigi valóságától, hogy időnként keresztüllépjen valamilyen vegyi Kapun, és a Falon áthatolva bejusson a transzcendentális élmények világába, és nemcsak hogy ösztönöznék, hanem szükség esetén akár rá is kényszerítenék erre”

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.