Loading...
HUF EUR
 SimplePay INFO
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Terence McKenna: Istenek Kenyere (könyv)

Terence McKenna: Istenek Kenyere (könyv)

Nincs Raktáron

5 990 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
 A termék ára eltérhet a boltjainkban elérhető termék árától.
Termék kód: HED0864 Garancia: Jogszabály szerint, ársávos* A webshopon látható készlet, nem egyezik meg a
boltjaink készletével.

A boltjaink készletről érdeklődjön telefonon, boltjaink
elérhetőségei itt találhatóak.

Termékleírás

Terence McKenna: Istenek kenyere (Atrox Kft. 2012.)

Eredeti cím: Food of the Gods

(416 oldal, puha kötés)
 

Terence McKenna amerikai filozófus, pszichonauta, kutató és előadó érdeklődésének középpontjában az emberi tudatosság, a nyelv, a pszichedelikus szubsztanciák, az alkímia és a földönkívüli létformák vizsgálata állt. Az Istenek kenyere c. könyvében McKenna az emberi evolúció és szerhasználat történetének egy újszerű megközeleítését vázolja fel. Feltételezése szerint kb. 100.000 évvel ezelőtt az Afrikában élő embercsoportok táplálkozása kiterjedt az akkoriban lényegesen csapadékosabb Szahara területén élő hallucinogén trágyagombák (Psilocybe sp.) fogyasztására is, amely lehetővé tette a nyelvi és kognitív készségek fejlődésének robbanásszerű felgyorsulását és az emberi agy méretének jelentős megnövekedését, egyszóval szerepet játszott a modern ember, a Homo sapiens kialakulásában is. A későbbi korok és kultúrák a szerhasználatot különféle indoklások szerint támogatták avagy tiltották, ennek alapján alakult ki jelenlegi önképünk is. De vajon tudjuk-e, hogy most kik vagyunk és tudunk-e változtatni rajta?

"Az Istenek kenyere egy igazi mérföldkő szeretett bátyámtól, Terence McKenna-tól, az új pszichedelikus tudatosság ikonikus szószólójától. A könyv az emberiség és a különféle pszichedelikus növények és gombák koevolúciójának unorthodox és provokatív újraértelmezését nyújtja. Az eredetileg 1993-ban publikált könyv immár magyar nyelven is elérhető a érdeklődők számára."

 

(Dennis McKenna, 2012)

Basszus, ezt a könyvet kerestem magyarul, de nem lehetett sehol találni! Kissé sokallom az árát. Tör...

tovább

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.