Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Timothy Leary: Az eksztázis Politikája

Timothy Leary: Az eksztázis Politikája

Raktáron

2 200 Ft

Termék kód: HED0866

Termékleírás

Timothy Leary: Az eksztázis politikája (Edge 2000 Kiadó, Budapest, 2003)

Eredeti cím: The Politics of Ecstasy

(244 oldal, puha kötés)

"Timothy Learyt (1920-1996) élete jelentős részében az emberi lélek, a társadalmi tudat és a vallásos élmény megismerése foglalkoztatta. Az 1940-es és az 1950-es években pszichológusként a csoportterápia, a társas kapcsolatok foglalkoztatták. A személyiség interperszonális jellegét vizsgáló tesztjét a mai napig használják a hazai és a nemzetközi klinika pszichológiai gyakorlatban. 1960-ban találkozott először pszichedelikus szerekkel, melyeket hamarosan bevont a Harvardon végzett kísérleteibe is. Ennek hatására előbb eljbocsátották egyetemi állásából, majd 1966-ban tiltott droghasználat miatt letartóztatták. 1970-ben megszökött a börtönből és Svájcba menekült. 1973-ban - miután kiadták az Egyesült Államoknak - újból börtönbe zárták, ahonnan végül 1977-ben szabadult. Leary-t a pszichedelikus mozgalom egyik atyjaként és az LSD "apostolaként" tartják számon. Élete és pályája olyan személyiségekkel kötődött össze, mint Richard Alpert, William Burroughs, Allen Ginsberg, Ken Kesey."

"A drogok ellen nem lehet eredményesen küzdeni, ha nem ismerjük a mögöttes szükségleteket, a drogok körül kialakult társadalmi közbeszédet, a droghasználat különféle értelmezéseit és ideológiáit.
Pedig itt és most, minálunk ezeket nem ismerjük eléggé. Különféle tiltások és tabuk megakadályozzák, hogy az ide vonatkozó eszmék eljussanak hozzánk, és meg lehessen vitatni őket.
Nem ismerjük Timothy Leary gondolatait, aki a pszichedelikus drogok sajátos guruja, ideológusa volt, és aki a hatvanas-hetvenes években elinditotta és fémjelezte az úgynevezett pszichedelikus mozgalmat a nyugati világban.
Leary szembekerült az amerikai törvényekkel, bebörtönözték, majd perifériára szorult, lassanként el is feledkeztek róla. A maga idején azonban nagy befolyása volt, és gondolatai ma is gyakran megjelennek, a tudatmódosító droghasználatot támogató érveivel most is találkozhatunk.
Ma már elhalványultak a nagy remények és lázadások, amelyek akkor a hagyományos társadalmi értékek és viselkedésminták kötelékeit kezdték oldani, nem lett új vallás a drogok által kínált vagy előhívott új eksztázisélményekből.
Tudjuk, hogy a drogok kipróbálása és használata nem kínálásra indul meg, de drogmegelőzést, drogterápiát és ártalomcsökkenést tudunk kell képviselni ezen a nyelven is, és tudunk kell párbeszédre lépni, egyezségeket keresni, meggyőzőnek lenni Leary szellemiségével szemben is. Ezért jelent most meg ez a könyv, a Nemzetközi Drogmegelőzési Intézet kezdeményezésére, a drogok társadalomtörténetét bemutató sorozatban."

A tartalomjegyzék megtekinthető a termékképek között.

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.