Loading...
HUF EUR
 SimplePay INFO
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Urban Garden SPY LED II. LED növénytermesztéshez

Urban Garden SPY LED II. LED növénytermesztéshez

Válassz kiszerelést
Urban Garden SPY II. 250 W491.88EUR
Urban Garden SPY II. 510 W820.33EUR
Urban Garden SPY II. 700 W1,091.53EUR

A vásárolni kívánt kiszerelés/változat a fenti választó segítségével választható ki, és vásárolható meg.

491.88EUR

Nincs Raktáron
Előrendelés
 A termék ára eltérhet a boltjainkban elérhető termék árától.
Termék kód: GRO3524 Garancia: Jogszabály szerint, ársávos* A webshopon látható készlet, nem egyezik meg a
boltjaink készletével.

A boltjaink készletről érdeklődjön telefonon, boltjaink
elérhetőségei itt találhatóak.

Termékleírás

Az Urban Garden SPY LED II. LED növénytermesztéshez nagy teljesítményű LED, amely fokozott növényirányítást tesz lehetővé az elágazóbb, sűrűbb virágokért - mindezt energiatakarékosan.

A LED 3K + 5K fehér diódákat és 660 nm-es vöröseket tartalmaz, hogy gazdag, teljes spektrumot hozzon létre, így kiváló minőségű fényt eredményez. Fokozza a fotoszintézist, ezzel elősegíti a jobb minőségű és egészségesebb növényeket - minden életciklusban (vegetatív és virágzási fázis). A SPY LED 3 független csatornával (VEG, BLOOM, UV) van felszerelve a spektrális sokféleség és a vezérlés érdekében. A VEG csatorna teljes spektrumú, kék színben gazdag, a BLOOM teljes spektrumú, gazdag vörösben és távoli vörösben, és az UV UVA + közel kék színnel biztosítja a legjobb végeredményt.

Javasolt a növényektől 45 - 65 cm távolságra helyezni a LED-eket. A fényerőszabályzókat használva az intenzitást lehet befolyásolni és ezzel egyrészt energiát (és így költséget) megtakarítani, valamint maximalizálni a rendszer hatékonyságát. Érdemes napszemüveget viselni a LED-ekkel kapcsolatos munkák folyamán.

Főbb jellemzők

  • full spektrumú LED (teljes ciklusú napsugárzás-spektrum a gyors növekedésre és a teljes növényfejlesztésre optimalizálva)
  • tiszta fehér fény, nagyobb fényárammal és névleges kimenettel
  • optimális spektrum a napfény szimulálására
  • ventilátor nélküli kialakítás, csendes működés
  • jól állítható és szabályozható - dimmerelhető (3 állítható opció: VEG kapcsoló, Bloom kapcsoló, UV kapcsoló, melyek külön szabályozhatók, szabadon állítható lámpák a különböző növekedési szakaszoknak megfelelően)
  • Samsung Osram LED forrás
  • kiváló HPS helyettesítő
  • könnyen felszerelhető (Plug & Play formatervezés, könnyen szállítható, egyszerű karbantartás, felszerelés után azonnal használható)

Felhasználható beltéri növénytermesztésben és fóliasátorban egyaránt.

  Urban Garden SPY LED II. 250 W Urban Garden SPY LED II. 510 W Urban Garden SPY LED II. 700 W
LED forrás Samsung LM301H / Osram ssl80
Teljesítményfelvétel 250 W 510 W 700 W
Bemeneti feszültség 100 - 277 V
Spektrum full spektrumú
Hatékonyság 2,75 μmol / J
Méretek 54 x 54 x 11 cm 84 x 84 x 11 cm 112 x 112 x 11 cm
Dimmerelhetőség manuális és Rj11 vezérlő
Súly 8,6 kg 10,6 kg 15,5 kg
Bevilágítási terület 100 x 100 cm 120 x 120 cm 150 x 150 cm
Min. felfüggesztési távolság 40 - 50 cm
70%-kal dimmelt teljesítmény esetén 25 - 30 cm

A PAR (Photosynthetically Active Radiation) a napsugárzás 400-700 nm-es tartományba eső része, amelyet a fotoszintetizáló organizmusok képesek felhasználni a fotoszintézis során. A tél közeledtével a növények kevesebb természetes napfényt kapnak.

A termelésben szükségszerű válik a mesterséges világítás alkalmazása. Növénytermesztésben jól bevált – kiegészítő világítási mód – a nagynyomású, fémhalogén lámpák alkalmazása. Hátrányuk azonban, hogy a felhasznált villamosenergia csupán kis részét alakítják fénnyé, így az energia nagy része meddő hőenergia formájában kárba vész. Hatásfokuk sok esetben a 30%-ot sem éri el. Ezzel szemben a LED-es világítás minimális hőt termel, az energia nagyobb hányada fotonokká alakul, ami a fotoszintézishez szükséges, ez biztosítja az energiát a növény növekedéshez. A LED-es világítással minimum 50% villamosenergiát lehet megtakarítani a hagyományos világításhoz képest.

A LED előnyei

  • a termelési ciklus meghosszabbítható akár 3 hónappal
  • az érési idő pontosan meghatározható, így a szüret és a szállítás is előre programozott ütemben történhet
  • minimális hőenergia termelése
  • fotoszintézis fokozhatósága

Mivel a növény LED lámpák kevesebb hőt bocsátanak ki, és egyáltalán nem sugároznak az infravörös tartományban, ezért kevésbé szárítják a talajt és a növényeket. A növények vízfelhasználása lecsökken, így változatlan öntözés mellett fennáll a túlöntözés veszélye. Az öntözés csökkentésével a tápoldatozás mennyiségét is felül kell vizsgálni, és csökkenteni kell.​

Opcionálisan használható hozzá vezérlő (csoportvezérléséhez, időzítéshez és szabályozható funkciókhoz).

 

Urban Garden SPY II. 250 W491.88EUR
Urban Garden SPY II. 510 W820.33EUR
Urban Garden SPY II. 700 W1,091.53EUR

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.