Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Bolondító beléndek (Hyoscyamus niger) mag
Bolondító beléndek (Hyoscyamus niger) mag

Bolondító beléndek (Hyoscyamus niger) mag

Ezt a terméket eddig 50 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

1 250 Ft625 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0237/1

Termékleírás

A bolondító beléndek latin neve: Hyosciamus Niger. A burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó gyógynövény. Az egész növény ragadós és bozontos szőrű. A virágzata egyoldalas füzér, virágzási ideje május- június. Termése szabályos fedővel nyíló tok.

Ez a 40-50 cm magas növény a szántókon és parlagokon fordul elő. A Kárpát-medencében ebben nemzetségében egyedüli a jelenléte.

A bolondító beléndek  az egyik ismert összetevője volt a boszorkány konyhának.  A delphi jósdába a papnők látnoki  képességük kiterjesztésére  alkalmazták,  aki fogyasztott a főzetből az transzba esett.A középkorban a szárított herbáját valamint a porrá őrölt magját cigarettába fogyasztották.

A  bolondító beléndek,mint más burgonyafélék családjába tartozó növény, tropane alkaloidokat tartalmaz. A legismertebb képviselője a tropane alkaloidoknak a Hyoscyamin és a Scopolamin. Frissen és szárítva is mérgező növény.

Általános csíráztatási tudnivalók:

 

Figyelem mérgező növény! Nem emberi fogysztásra, kizárólag botanikai célokra!

 

 

 

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.