Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Mexikói tárkony (Tagetes lucida) mag
Mexikói tárkony (Tagetes lucida) mag

Mexikói tárkony (Tagetes lucida) mag

Ezt a terméket eddig 17 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

2 000 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0233/1

Termékleírás

A Mexikói tárkony Latin-Amerikában széles körűen termesztett gyógy-és aromanövény, mely elsősorban különlegesen kellemes illatáról híres. Az aztékok „yyauhtl”-nak nevezték, és később a huichol  indiánok használták a dohány egy vad fajtájával, a Nicotiana rustica-val keverve. A dohány e fajtája a többihöz képest sokkal magasabb nikotintartalommal rendelkezik, és a tagetes-ben található illóolajok is valamelyest megváltoztatják a hatását.

Mexikói tárkony (Tagetes lucida) hatóanyagai:

  • kumarin: édeskés szénaillatú vegyület, melyet európában már korábban is használtak dohány illatosítására
  • anethol: legnagyobb mennyiségben az ánizsban és a kömény olajában előforduló illatanyag
  • estragol: a tárkonyfélék illóolaja
  • metil-eugenol: a szegfűszegben, a szerecsendióban és a fahéjban található nagyobb mennyiségben

Mexikói tárkony (Tagetes lucida) teáját a mexikói népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák, meghűlés, álmatlanság, és levertség ellen, és köztudott, hogy az emésztési problémákat is enyhíti. Ami talán a legjobb benne: a széles körű alkalmazhatósága: használhatjuk teák ízesítésére, szószokhoz, levesekbe, mint fűszernövény, és jeges italokat is készíthetünk belőle.
Mint a többi fűszernövénnyel, a mexikói tárkonnyal is ízesítenek olajokat, balzsameceteket. Ha főzünk vele, fontos, hogy a főzés végén adjuk az ételhez, mert az illóolajok túl magas hőmérsékleten hamar elpárolognak. Teáját is érdemesebb visszahűtött, 90 celsius fokos vízzel készíteni.

Általános csíráztatási tudnivalók:

 

KIZÁRÓLAG KERTÉSZETI CÉLRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.