Loading...
HUF EUR
 SimplePay INFO
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Macskagyökér (Valeriana officinalis)
Macskagyökér (Valeriana officinalis)

Macskagyökér (Valeriana officinalis)

Válassz kiszerelést
100g2 490 Ft

A vásárolni kívánt kiszerelés/változat a fenti választó segítségével választható ki, és vásárolható meg.

2 490 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
 A termék ára eltérhet a boltjainkban elérhető termék árától.
Termék kód: HER0061/2 Garancia: Jogszabály szerint, ársávos* A webshopon látható készlet, nem egyezik meg a
boltjaink készletével.

A boltjaink készletről érdeklődjön telefonon, boltjaink
elérhetőségei itt találhatóak.

Termékleírás

A macskagyökér (Valeriana officinalis L.) a macskagyökérfélék (Valerianaceae) családjába tartozik, lápos réteken, erdőkben, területeken megtermő évelő növény. Július-augusztusban virágzik. A magas szárú, erős szagú növény levelei lándzsásak, durván fogazottak. A gyökértörzs termeli a gyógyhatású radixot.

A Macskagyökér (Valeriana officinalis) eredete


A macskagyökér régóta ismert. Az ókorban emésztés serkentőként adták, illetve vizelethajtónak, sőt volt, aki mérgezések ellenszereként használta. Később fájdalomcsillapító hatásokat tulajdonítottak neki. Amikor a macskagyökér megkapta a valerián nevet, már igazi csodaként hivatkoztak rá.

A középkorban a skót gyógyítok minden gyógyfőzetbe tettek a macskagyökérfűből. A XVIII. századi európai gyógynövényszakértők a macskagyökeret emésztésserkentőként, valamint a hisztéria és a menstruációs tünetek kezelésére is felírták.

Később valeriánát remek nyugtató és enyhe görcsök, illetve a hipochondria ellen javasolták a használatát.

A Macskagyökér (Valeriana officinalis) hatóanyagai

  • valepotriátok
  • szeszkviterpén ketonok
  • valerénsav
  • valerenal
  • valeranon

A Macskagyökér (Valeriana officinalis) jótékony hatásai


Menopauza: A valeriana gyökér hasznos lehet a menopauza idején a nőket ilyenkor érintő hőhullámok minimalizálásában. A pontos hatásmechanizmus ismeretlen, mert a macskagyökér nem befolyásolja közvetlenül a hormonszintet.

Menstruációs problémák: A premenstruációs szindrómában (PMS) vagy a fájdalmas menstruációban szenvedő nők számára előnyös lehet a valeriana használata.

Szorongás: A macskagyökeret egyesek a vényköteles szorongásoldó gyógyszerek (főleg amelyek a GABA receptorokra hatnak) biztonságos és természetes alternatívájaként emlegetik. Van néhány, bár gyenge bizonyíték ezen állítások alátámasztására.

Álmatlanság: A valeriana (macskagyökér) valószínűleg legismertebb az álmatlanság orvosságaként. A fogyasztók körében elterjedt népszerűsége ellenére kevés bizonyíték áll rendelkezésre arra, hogy elősegítheti az alvást vagy javíthatja az alvás minőségét.

A Macskagyökér (Valeriana officinalis) felhasználása, elkészítése
 

  1. Öntsed le a gyógynövényt 100 fokos vízzel (2 teáskanál 250 ml vízhez).
  2. Áztatási idő: 10 perc
  3. Az áztatás után szűrjed le. 

 

100g2 490 Ft

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.