Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Kék lótusz (Nymphaea caerula) virágzat

Kék lótusz (Nymphaea caerula) virágzat

Ezt a terméket eddig 173 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

3 950 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0044/2

Termékleírás

A hieroglifák és számos egyéb régészeti lelet tanulsága szerint a  Nymphae caerula ( kék lótusz ) néven ismert egyiptomi vízi liliom gyönyörű, mélykék virágai szimbolizálták Alsó-és Felső-Egyiptom egységét. Ennél persze sokkal többet jelentett számukra. Vallási rituálékon betöltött szerepe mind a mai napig nem tisztázott.

Részét képezi teremtéstörténetüknek is:  Az egyiptomiak minden reggel végignézhették, ahogy a kék liliomok ezrei a hajnali napfényben kinyitják szirmaikat, és feltűnik aranyló sárga közepük. A mindennapos csoda közelségében élve nem véletlen, hogy alaposan megismerték a növényt.

A kék lótusz istene Nefertem, a gyógyítás és a gyógynövények istene. A hagyomány szerint ő volt az, aki kék lótuszt ajándékozott Ra-nak, az öregedő teste gyógyírjaként. A virágok különleges illata miatt szintén nagyon kedvelték, parfümöket készítettek belőle.

A hieroglifákon gyakran illusztrálták, hogy a kék lótusz fontos szerepet töltött be felajánlások alkalmával, például társasági összejöveteleiken vagy házasságkötéskor. Hatóanyaga az aporfin.

 

A TERMÉK EURÓPÁBAN FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK MIATT ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA ÁRUSÍTHATÓ.

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.