Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Gummi Arabicum tömjén
Gummi Arabicum tömjén

Gummi Arabicum tömjén

Ezt a terméket eddig 102 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

750 Ft375 Ft

Nincs Raktáron
Előrendelés
Termék kód: HER0043/1

Termékleírás

A gumiarábikum, avagy arabmézga, régies nevén arabgumi valójában bizonyos Acacia fajok váladéka. Sok előnyös tulajdonsága (vízoldékony, jó ragasztó és kötőanyag, ember számára fogyasztható) miatt az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, a vegyipar, textilipar, nyomdaipar is előszeretettel alkalmazza.

Mivel az egészségre egyáltalán nincs káros hatással, az élelmiszeripar előszeretettel használta sűrítésre és állagjavításra cukrok, rágók alapanyagaként (E414). Coca Cola, M&M, pillecukrok gyártásához sokáig használták. Sajnos mára a sokkal károsabb szintetikus anyagok kiszorították a piacról.

Manapság még mindig használatos ragasztó tulajdonságai miatt. Mivel fogyasztható, olyan esetekben ahol nyállal nedvesítjük a ragasztót (bélyegek, cigerettapapírok) szinte minden esetben a gumiarábikum az alapanyag. Gyakorta használják füstölőpálcák kialakítására, mert nemcsak jól tart, hanem szagtalan, így nem zavarja a többi illatanyagot.

Vízoldékonyságának hála a festésben is nagy hasznát veszik. A porított gumiarábikum oldata segít a festékanyag egyenletes felvitelében, majd hosszútávon védi a felületet.

Ezt a sokoldalú gyantát igen kedvező áron találja meg polcainkon!

 

KIZÁRÓLAG AROMATERÁPIÁS CÉLRA ÉS KÜLSŐ FELHASZNÁLÁSRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.