Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Gomoa shop
+36 (20) 298-8250
https://gomoa.net
info@gomoa.net
Hawaii bébi farózsa (Argyreia nervosa) FRACTAL mag
Hawaii bébi farózsa (Argyreia nervosa) FRACTAL mag

Hawaii bébi farózsa (Argyreia nervosa) FRACTAL mag

Ezt a terméket eddig 912 alkalommal vásárolták meg!
Válassz kiszerelést

1 500 Ft

Termék kód: HER0113/1

Termékleírás

A FRACTAL farózsa egy alkaloidokban gazdagabb fajta.

Az Indiai szubkontinensről származó növény gyorsan elterjedt ott, ahol a klíma megfelelő számára. Így került a hawaii bébi farózsa afrikába, a Karib tengerre, és Hawaiira. A legtöbben innen ismerik a növényt: a virágból fűzött koszorú szimbóluma lett a hawaii népviseletnek.

Közeli rokona a mexikóban hallucinogén hatásai miatt használt Rivea corymbosa (Ololiuhqui) és Ipomoea tricolor (Tlitliltzin) hajnalka fajtáknak. Ezekhez mérve a hawaii farózsának magasabb az LSA (lizergsav-amid, egy pszichoaktív ergin) tartalma, amit a 60-as évekig nem fedeztek fel.

Az argyreia nervosa egy évelő kúszónövény. Ideális körülmények között akár 9-10 m magasra is megnő. Levelei élénkzöldek, tényleg hatalmasak (mint két összeillesztett tenyér), éles szélűek, szív alakúak. A levelek hátoldala hasonlóan a szárhoz apró szőrökkel fedett, amitől ezüstösen csillog. Bársonyos tapintatú. Spirálvonal mentén egyenként erednek a szárról. A levélnyél, szár találkozásánál új hajtások erednek. A friss hajtások szára zöld, szőrös, a nyári meleg hónapokban havonta akár 30 cm-t is nő. Ha támasztékot talál feltekeredik rá. Az előző évi szárrészek elfásodnak, barna kérgük alakul ki.

Boltjainkban csupán az 5 db-os és 5 grammos FRACTAL mag kapható, a nagyobb kiszerelésű magok csak webshopunkban vásárolhatók meg.

KIZÁRÓLAG KERTÉSZETI CÉLRA HASZNÁLHATÓ! NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA! GYERMEKEKTŐL TÁVOL TARTANDÓ!

Vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni! A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet. Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.